lördag 6 februari 2010

Blått



"Blått är mitt hårband, blå är min kjol,
blåa är blåbär, blå är viol.
Havet är blått och himlen är blå,
men blåast av allt är nog Blåklint ändå."

(Lena Andersson)

5 kommentarer:

  1. Jag känner igen den ramsan som är också en sång . Vi använde den + de andra verserna väldigt mycket på skolan där jag jobbade förut. Den är väldigt fin.

    SvaraRadera
  2. Hej Filimaran!

    Ja, ramsan går att sjunga som en sång. Det är ur boken "Majas Alfabetssånger" av Lena Andersson.

    En helt underbar bok med så vackra verser och inte minst så vackra bilder. Jag älskar den boken och läste ur den för mina två döttrar många, många gånger när de var minge.

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Ha, ha, jag skrev fel i min kommentar, ser jag nu. Det ska vara "läste ur den för mina två döttrar många, många gånger när de var mindre (fast egentligen menar jag yngre)".

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  4. Blåklint är vår landskapsblomma. Vi fick ett ogräs som landskapsblomma. Inte illa va?
    :-D

    jag kommer inte att kommentera mera på Passagen. Jag ska ändra länken i min blog, till denna. (för det är väl denna som är din primära blog?)
    Jag är så less på passagens strul, men även på deras sätt att behandla folk. jag trodde ett tag att de skulle bli bättre. Men de har nu åter igen visat sig från sin rätta sida.

    Fjäderlös Tvåfoting

    SvaraRadera
  5. Hej Fjäderlös!

    Så roligt att du kikade in här i min eviga sommar! Jag blev jätteglad för det, tack!

    Blåklint är i alla fall ett vackert ogräs, tycker jag. Precis som maskrosen. :)

    Jag förstår om du är trött på att kommentera på Passagen. Så fint att du berättar det för mig. Du och ni andra "flyttfåglar" har så mycket längre erfarenhet av Passagen än vad jag har.

    Och jag, jag vill väl prova mina egna vingar lite varstans känns det som. Både på Passagen och här på Blogspot. Jag har inte landat någonstans riktigt än, känns det som.

    Denna bloggen, Maskroskvinnans eviga sommar, är inte min primära blogg på Blogspot. Den kom verkligen till som en ren spontan idé, men jag älskar den här bloggen. Tanken att sprida sommarkänsla året runt, det lockar mig så mycket. Fast jag har inte skrivit så mycket här än. Det får bli när andan faller på.

    Den primära bloggen för mig på Blogspot är "Maskroskvinnans Tankefrön", http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com

    Den har kanske lite konstig adress, men det är bara för att jag inte fattade att det blev konstigt. Och den fungerar i alla fall. Det är ju huvudsaken. :))

    Så, om du vill, får du gärna länka till Maskroskvinnans Tankefrön också. Eller till bara den. Det är i Maskroskvinnans Tankefrön som jag skriver oftast här på Blogspot.

    Sen så har jag ju den lilla sommarstugebloggen också. Min framtida mobilblogg. Jag har inte glömt den. Den är bara "vilande". :))

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera